Contract de licență pentru utilizatorul final pentru utilizarea software-ului pentru calculator – SolCad
NU UTILIZAȚI SAU INSTALAȚI ACEST SOFTWARE SAU ORICE MATERIALE ASOCIATE (DENUMITE COLECTIV „SOFTWARE-UL”) PÂNĂ CÂND NU CITIȚI CU ATENȚIE TERMENII ȘI CONDIȚIILE CONȚINUTE ÎN PREZENTUL DOCUMENT. PRIN ÎNCĂRCAREA SAU UTILIZAREA SOFTWARE-ULUI, SUNTEȚI DE ACORD SĂ VĂ SUPUNEȚI TERMENILOR ACESTUI ACORD.
Acest contract de utilizare a software-ului este încheiat între TMSYS sp. z o.o. cu sediul social în Cracovia, Ciepłownicza 23, 31-547 Cracovia, NIP: 9452152144 KRS: 0000370855, REGON: 121393336 și utilizatorul final – persoană fizică sau juridică, denumit în continuare Licențiat, și dă dreptul Licențiatului de a utiliza software-ul SolCad.
I Definiții
Licență – prezentul acord acceptat pentru utilizarea programelor informatice furnizate.
Materiale conexe – suporturi de informare, documentație (manuale), licență, chei de securitate, elemente grafice și alte obiecte necesare funcționării programului, și anume (fișiere de configurare create de program, middleware de licență și programul de actualizare).
Software – o copie executabilă pe calculator a codului rezultat pentru produsul enumerat în prezentul acord – programul de calculator SolCad pentru proiectare fotovoltaică și materialele asociate. Fișierele de program sunt însoțite de informații privind drepturile de autor, proprietarul, versiunea și alte informații.
Licențiat – o persoană fizică independentă, o persoană juridică și o unitate organizațională fără personalitate juridică care dobândește dreptul de a utiliza Programul în conformitate cu termenii Contractului, care a încheiat un contract cu Concedentul,
Acord – prezentul acord de licență pentru utilizarea programului de calculator SolCad.
II Rezerve contractuale
(1) Concedentul declară și Licențiatul este de acord că ACEST CONTRACT DE LICENȚĂ NU ESTE UN CONTRACT DE CUMPĂRARE, CI UN CONTRACT DE DREPTURI DE UTILIZATOR FINAL. Licențiatorul rămâne proprietarul copiei de software și al suportului fizic, dacă este cazul, pe care software-ul este livrat în pachetul de vânzare, precum și al tuturor copiilor de software la care utilizatorul final are dreptul în temeiul prezentului contract. Instalarea software-ului este echivalentă cu începerea utilizării software-ului. Prin utilizarea software-ului, titularul licenței înțelege și este de acord cu toți termenii și condițiile conținute în prezentul contract. În cazul în care nu acceptați oricare dintre prevederile prezentului contract, nu veți instala software-ul și nu veți continua să îl utilizați.
III Drepturi de autor
1. Software-ul este protejat de legea dreptului de autor din Polonia (Legea din 4 februarie 1994, Jurnalul de Legi 1994 nr. 24 articolul 83), acordurile internaționale privind drepturile de autor și alte legi privind protecția drepturilor de proprietate intelectuală. Încălcarea acestor drepturi este supusă răspunderii civile și penale.
2. TMSYS sp. Z o.o. își rezervă toate drepturile asupra Software-ului, inclusiv dreptul de proprietate.
3. Cu excepția cazului în care se specifică altfel, toate drepturile de autor ale Software-ului acoperite de acest acord de licență aparțin Licențiatorului, adică companiei TMSYS sp. Z o.o. și el este producătorul și distribuitorul exclusiv al programului.
4. Licențiatorul poate, în orice moment și fără notificare prealabilă, să facă modificări Software-ului sau produselor aferente. Cu toate acestea, nu este obligat să sprijine sau să actualizeze Software-ul, cu excepția cazului în care se specifică în mod expres altfel.
5. Pe baza Acordului, Licențiatul dobândește numai dreptul de a utiliza Software-ul în domeniul specificat în Acord și nu dobândește drepturile pe baza transferului drepturilor de autor de proprietate.
IV Domeniul de aplicare al licenței
(1) În urma acceptării de către Utilizator a prezentului Contract și a plății taxei de licență în conformitate cu lista de prețuri valabilă în ziua achiziției, care este disponibilă la adresa www.tmsys.pl, Concedentul acordă Licențiatului o licență neexclusivă, netransferabilă, valabilă pe teritoriul Republicii Polone, pe durata Contractului dintre Părți cu Concedentul, pentru utilizarea Programului în domeniul de exploatare care acoperă reproducerea Programului în memoria cache a calculatorului, inclusiv utilizarea Programului de către Licențiat în măsura specificată în Contract (în continuare: „Licența”).
(2) Ca urmare a încheierii prezentului contract, titularul licenței dobândește dreptul de a utiliza software-ul doar pe o singură stație de lucru pentru fiecare licență achiziționată. Acest lucru înseamnă că o copie a software-ului nu poate să se regăsească în ordine funcțională mai mult de o dată în memoria RAM a computerului. Stațiile de lucru de acasă care aparțin unei rețele, laptopurile conectate temporar la o rețea și stațiile de lucru la distanță sunt, de asemenea, considerate ca fiind stații de lucru separate.
3. licența de utilizare a Software-ului se acordă pentru o perioadă de 1 an și se prelungește automat în ultima zi a duratei sale pentru o perioadă suplimentară specificată de 1 an, în cazul în care Licențiatul nu reziliază licența în termen de 30 de zile înainte de expirarea duratei contractului de licență existent prin trimiterea unei notificări de reziliere prin e-mail la adresa de e-mail a Concedentului de pe site-ul www.tmsys.pl.
4 Titularul licenței poate, în orice moment în timpul utilizării versiunii utilizate în mod curent a Software-ului, să facă upgrade la o versiune mai nouă a Software-ului în termenii și condițiile de preț stabilite în lista de prețuri aplicabilă în mod curent, publicată pe site-ul www.tmsys.pl.
V Restricții ale titularului de licență
1. este interzisă, cu excepția cazului în care Licențiatorul a acordat licențiatului permisiunea scrisă, revânzarea, punerea la dispoziție sau închirierea licenței acordate. Este interzisă orice altă formă de licențiere a software-ului.
2. Software-ul nu poate fi copiat (cu excepția realizării unei copii de siguranță)
(3) Este interzisă decompilarea, dezasamblarea, modificarea sau modificarea în vreun fel a programului în scopul ingineriei inverse a codului sursă sau a funcționării programului, în afara celor stipulate de către licențiatorul programului.
(4) Nu aveți voie să eliminați, să modificați sau să acoperiți notificările privind drepturile de autor de pe Software.
5 Nu aveți voie să modificați mediul de program pentru a utiliza software-ul dincolo de perioada pentru care a fost acordată licența.
(6) Este interzisă orice acțiune menită să ocolească sau să dezactiveze oricare dintre mecanismele de securitate ale programului.
(7) Este interzisă utilizarea oricărei părți a programului separat sau independent de program.
(8) Rezilierea acordului este echivalentă cu rezilierea licenței și viceversa.
(9) La expirarea licenței, utilizatorul trebuie să dezinstaleze software-ul și să șteargă toate copiile acestuia.
VI Versiunea demo
Versiunea demo a programului este acoperită de un tip de licență de încercare care permite utilizarea programului pentru o perioadă de 14 zile de la data instalării.
2. Utilizarea programului DEMO este posibilă doar pentru a vă face o idee despre caracteristicile funcționale ale acestuia.
3. versiunea DEMO a Software-ului SolCAD poate conține unele limitări în ceea ce privește funcționalitatea și, în special, în ceea ce privește afișarea ferestrelor de informații suplimentare despre versiunea în curs de execuție a software-ului.
4 Licența de testare se acordă în mod gratuit.
Pentru a obține versiunea comercială completă a software-ului, titularul licenței este obligat să achiziționeze o licență de software.
VII Răspundere
(1) Acest software este un instrument care este destinat utilizării de către persoane calificate. Titularul licenței este singurul responsabil pentru toate rezultatele obținute în urma utilizării software-ului. Titularul licenței își asumă riscurile care decurg din utilizarea software-ului anexat și este pe deplin responsabil pentru rezultatele muncii sale și, în special, pentru alegerea procedurilor adecvate pentru obținerea rezultatelor dorite.
Titularul licenței ar trebui să instaleze software-ul (licență de încercare) înainte de achiziționare pentru a se familiariza cu acesta și pentru a verifica funcționarea corectă. În acest scop, există o versiune gratuită de 14 zile disponibilă pentru descărcare de pe site-ul web al licențiatorului. Această versiune este însoțită de o documentație (în format electronic) care descrie în detaliu funcțiile și operarea software-ului.
3. SOFTWARE-UL VA FI FURNIZAT DE CĂTRE LICENȚIATOR „AȘA CUM ESTE”. (AS-IS). LICENȚIATORUL SOFTWARE-ULUI SOLCAD NU OFERĂ NICIO GARANȚIE CĂ SOFTWARE-UL ÎNSOȚITOR VA FUNCȚIONA ÎN MOD CORESPUNZĂTOR, CĂ ESTE DE CALITATE SATISFĂCĂTOARE SAU CĂ VA SATISFACE AȘTEPTĂRILE. TITULARUL DE LICENȚĂ TREBUIE SĂ STABILEASCĂ O METODĂ DE BACKUP ADECVATĂ PENTRU A PREVENI PIERDEREA DATELOR ÎN CAZUL UNEI DEFECȚIUNI A PROGRAMULUI. LICENȚIATORUL, DISTRIBUITORII ȘI REVÂNZĂTORII SOFTWARE-ULUI INCLUS NU SUNT RĂSPUNZĂTORI PENTRU NICIO PIERDERE REZULTATĂ DIN UTILIZAREA SOFTWARE-ULUI , INCLUSIV PIERDEREA BENEFICIILOR ANTICIPATE, A DATELOR, A INFORMAȚIILOR DE AFACERI SAU A COSTULUI DISPOZITIVELOR SAU PROGRAMELOR DE ÎNLOCUIRE.
(4) Titularul licenței recunoaște că Software-ul are o funcționalitate care este compatibilă cu versiunea curentă a Software-ului, toate funcționalitățile versiunii curente a Software-ului de la data achiziției fiind descrise la www.tmsys.pl.
În caz de litigiu, răspunderea totală a licențiatorului pentru daunele rezultate din utilizarea software-ului anexat și despăgubirea licențiatului se limitează la prețul licenței pentru un singur utilizator de tipul respectiv pe care a achiziționat-o licențiatul, cu excepția cazului în care se convine altfel în contractul aplicabil.
(5) În cazul în care licențiatorul livrează Software-ul pe suport fizic, licențiatorul garantează că suportul va fi lipsit de defecte materiale și fizice pentru o perioadă de nouăzeci (30) de zile de la data livrării. În cazul în care se detectează un defect, suportul trebuie returnat licențiatorului pentru a fi înlocuit sau software-ul trebuie livrat prin orice alt mijloc ales de către licențiator.
(6) Prezentul acord este reglementat de legislația Republicii Polone. Orice litigiu între părți va fi soluționat de către instanța competentă de la sediul social al licențiatorului. În măsura în care nu sunt reglementate de dispozițiile prezentului acord, se aplică dispozițiile relevante ale Codului civil și ale Legii privind drepturile de autor și drepturile conexe.
VIII Dispoziții finale
1. în conformitate cu prezentul contract, licențiatului i se permite să utilizeze software-ul în conformitate cu licența în conformitate cu lista de prețuri valabilă la www.tmsys.pl la data achiziției, cu excepția cazului în care se stipulează altfel în contractul respectiv.
(2) Software-ul se instalează pe un calculator configurat corespunzător, care respectă cerințele specificate în cerințele hardware de la www.tmsys.pl valabile la data achiziționării versiunii de software . Metoda de instalare este descrisă în documentație. Orice modificări, cum ar fi repararea funcțiilor defecte ale programului sau adăugarea unor funcții noi, vor fi incluse numai în versiunile ulterioare ale programului, cu excepția cazului în care se convine altfel în contractul relevant.
(3) Concedentul poate rezilia licența acordată cu efect imediat, printr-o notificare scrisă pentru motive întemeiate, adică în cazul în care titularul licenței încalcă oricare dintre dispozițiile contractului și nu remediază această încălcare în termen de douăzeci (20) de zile de la această notificare, cu excepția cazului în care se prevede altfel în contractul aplicabil. De asemenea, concedentul își rezervă dreptul de a impune titularului de licență o penalitate contractuală în valoare de 3000 lei.
(4) În cazul rezilierii licenței, toate copiile programului și documentația care fac obiectul prezentei licențe trebuie să fie returnate licențiatorului sau distruse în conformitate cu instrucțiunile acestuia.
(5) Nici licențiatul, nici concedentul și nici licențiatorul nu vor fi răspunzători pentru neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligațiilor prevăzute în prezentul contract, cauzată de forța majoră. Se consideră caz de forță majoră orice eveniment necunoscut de părți la momentul încheierii acordului, care a avut loc independent de voința părților și asupra căruia părțile nu au avut nicio influență, cum ar fi războiul, incendiile, inundațiile, grevele, ordinele autorităților etc. Partea care invocă forța majoră trebuie să notifice în scris cealaltă parte într-un termen rezonabil. Partea care invocă forța majoră trebuie să notifice în scris cealaltă parte în termen de șapte zile de la apariția evenimentului care constituie forță majoră, sub sancțiunea pierderii dreptului de a invoca forța majoră. Faptul de forță majoră trebuie dovedit printr-un certificat de la camera de comerț competentă sau printr-un document emis de autoritatea competentă.
6. licențiatorul își rezervă dreptul de a aplica măsuri de securitate suplimentare pentru utilizarea software-ului, inclusiv blocarea software-ului cu chei de licență și parole suplimentare, necesitând intervenția utilizatorului. orice biblioteci incluse cu software-ul sunt protejate prin lege și sunt licențiate exclusiv pentru utilizarea cu software-ul. Utilizarea lor în alte scopuri necesită o licență separată și independentă.